Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2698

Tapio Ketonen

Kysymys:

Nykyään on puhuttu paljon auton pesusta. Mikä pesu on autolle paras. onko harjapesu huonoksi auton maalipinnalle! kyse on uudesta autosta!

Näytä vastaus

Vastaus:

Asia on täysin selvä, paras on tietenkin oikein tehty käsinpesu. Ensiksi suihkutetaan liuottavaa pesuainetta kuivaan likaan suihkupullolla alhaalta aloittaen. Sitten annetaan aineen vaikuttaa ja huuhdotaan irronnut lika runsaalla vedellä pois. Painepesuri on tähän hyvä väline. Sen jälkeen käydään pinta läpi sienellä hangaten. Lopuksi vielä auto huuhdellaan jälleen reilulla vesimäärällä.

Konepesuista tilanne on niin ikään selvä. Harjaton pesu ei ole mistään kotoisin. Jatkuva harjattoman pesun käyttö pilaa auton maalipinnan, koska se ei irrota likaa kunnolla. Sitkeimmät likahiukkaset eivät irtoa ilman mekaanista hankausta, ja pitkään paikallaan muhiva hiukkanen aiheuttaa maalipintaan pahan vaurion.

Maalipinnan hoidon kannalta oleellisin asia on kunnollinen ja säännöllinen vahaus käsipelillä. Hyvin vahatulta pinnalta lika irtoaa helpommin, ja se myös säilyttää kiiltonsa paremmin. Pesukoneiden vahoista ei ole mitään hyötyä muille kuin kauppiaalle, hinta on kovempi, mutta suojausvaikutus on olematon.

Julkaistu: 5.12.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.