Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2690

Kysy autoista - kysymys 2690

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko perää että W124 mersun nelos ja kutos koneilla ajellaan jopa miljoona kilometriä, mutta vitonen olisi huomattavasti heikompi? Epäilen vahvasti koska perusteluina oli että “kaveri kertoi”.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tiedän, että ainakin viitoskoneilla on ajettu yli miljoona kilometriä konetta avaamatta. Myös neloskoneet ovat olleet kestäviä, mutta ainakin ensimmäisista kuutosista kuului joitakin huhuja koneiden pettämisestä. Asia tietenkin riippuu ennen kaikkea käytöstä ja huollosta. Eiköhän noita ole sekä pettänyt että kestänyt aika tasapuolisesti.

Se kestäminenkin on sinänsä suhteellinen käsite. Tietyt kuluvat osat kuten jakoketju ja sen ketjupyörät, alipainepumppu ja hydrauliset venttiilinnostimet pitää uusia määrävälein, samoin muita apulaitteita kuten vesipumppu, laturi, suutinkärjet jne. Jos esimerkiksi alipainepumppua tai jakopäätä ei ole huollettu, seurauksena voi olla kallis vaurio.

Julkaistu: 3.12.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.