Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2667

Kysy autoista - kysymys 2667

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä on iskunvamentimien keskimääräinen käyttöikä autoa normaalikuormituksella tavallisia suomalaisia, montuin, railoin ja syväntein varustettuja teitä ja katuja ajettaessa?

Tiedän sen vaihtelevan laajoissa raameissa. Kokemus on kuitenkin sellainen, että etuvetoisella ajokilla nimenomaan etuiskunvaimentimet menettäisivät selvästi tehoa jo ensimmäisten 30.000km jälkeen parin ajovuoden jälkeen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuten toteat, se vaihtelee tosi laajoissa rajoissa. Joissakin autoissa iskarien teho pysyy hyvänä vielä yli 100.000 km jälkeenkin, joissakin taas vaimentimien teho alkaa kadota jo 20.000 km jälkeen. Mitään tarkkaa ohjetta siis ei pysty antamaan.

Taannoin meillä oli Kestotestissä konttiperäinen Opel Corsa, jonka etuiskarit loppuivat jo 25.000 km kohdalla. Se on kuitenkin minun muistaakseni ainoa auto, jossa iskarit ovat varsinaisesti loppuneet kestotestin aikana.

Julkaistu: 25.11.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.