Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2660

Tapio Ketonen

Kysymys:

vw golf 1.9 sdi vm.04.lohkolämmittimen asennus; onko vaikea itse asentaa; ylä vai alakautta, pitääkö purkaa autoa; ilmaus?

Näytä vastaus

Vastaus:

Lienee kovinkin vaikeaa, sillä ainakaan minun tietääkseni tuollaista automallia ei ole olemassa eikä tulossa. Uuden eli 04-mallisen Golfin SDI-moottori on kaksilitrainen.

Vanhassa eli neljännen polven Golf-mallistossa tuo 1.9 SDI -moottori on vielä olemassa. Siihen ei asenneta lohkolämmitintä vaan erillinen lämmitin liitetään öljynjäähdyttimen letkuihin.

Asentamisen helppous tai vaikeus on tekijästä kiinni. Saattaapa tuo olla oudommalle vaikeata. Molemmilla valmistajilla eli Calixilla, www.calix.se ja Defalla, www.defa.com on nettisivuillaan hyvät ohjeet siitä, mihin ja miten lämmittimet asennetaan. Calixilla myös haku onnistuu suomeksi, ohjeet ovat molemilla monella kielellä, myös suomeksi. Suosittelen tutustumaan sivuihin!

Julkaistu: 23.11.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.