Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2656

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin käytetyn Mitsubishi Carisman. Myyjä vakuutti, että jakopäähihna on autoon vaihdettu. Huoltokirjaan on tehty huollot ajallaan, 90 tkm:n huolto kun autolla ajettu 87 tkm. Nyt ajettu kohta 100 tkm. Huollot on siis tehty Mitsubishin merkkihuollossa. Huoltokirjaan ei ole merkitty erikseen, että jakopäänhihna olisi vaihdettu, mutta kai se nyt sentään merkkihuollossa on huolehdittu? Voinko olla tästä varma? Mistä muuten saan oppaan jossa mainitaan mitä esim. 105 tkm:n huolto pitää sisällään?

Näytä vastaus

Vastaus:

Asia pitäisi selvittää erikseen huollon tehneestä liikkeestä. Jos hihna on mukana laskussa, silloin se todennäköisesti on myös vaihdettu. On pieni mahdollisuus, että hihna olisi asiakkaan pyynnöstä jätettykin vaihtamatta.

Määräaikaishuoltojen toimenpiteet on yleensä lueteltu joko huoltokirjassa tai käytöohjekirjassa. Ellei näin ole, lista pitäisi olla saatavana esimerkiksi huollosta.

Julkaistu: 21.11.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.