Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2645

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitkä japanilaisperäisten automerkkien malleista on nykyisin tehty Japanissa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kaikki urheilulliset ja muutenkin erikoiset mallit tulevat päätehtailta, koska tuotantomäärät ovat sen verran pieniä, ettei tuotantoa kannata käynnistää muualla. Suosikkeja sen sijaan tehdään muuallakin.

Aloitetaanpa aakkosjärjestyksessä. Honda Civicin 3- ja 5-oviset tulevat Englannista. Muut tulevat Japanista. Lexus ja Mazda tuovat kaikki mallinsa Japanista. Mitsubishi Carisma valmistetaan Hollannissa, muut henkilömallit tehdään Japanissa. Nissanin malleista Micra, Almera ja Primera tehdään Englannissa, loput tulevat Japanista. Subarut tulevat Japanista. Suzuki Alto valmistetaan Intiassa, muut taitavat tulla tällä hetkellä Japanista, mutta Swiftiä valmistettiin myös Unkarissa. Toyota Yaris valmistetaan Ranskassa, 3- ja 5-oviset Corollat Englannissa, sedanit Turkissa. Avensikset tehdään Englannissa, muut mallit tulevat Japanista.

Tämä lista on muistinvaraisesti tehty, joten siinä voi olla virheitä. Avolavapakusita suuri osa tulee Thaimaasta, mutta henkilöautoistahan nyt oli kysymys.

Julkaistu: 19.11.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.