Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2631

Kysy autoista - kysymys 2631

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ovatko katalysaattorit merkki-/mallikohtaisia? Eli voiko esim. Ladan katin laittaa johonkin muuhun merkkiin? Tuo hinta, n. 170€, houkuttelisi koska muihin katit on kait huomattavasti kalliimpia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä se pakokaasu ymmärrä, minkä auton katalysaattoriin se menee. Tärkeintä on, että lambdasäätö toimii oikein. Katalysaattorin pitää myös olla oikean kokoinen, ettei sitä Ladan kattia laiteta liian suuren koneen perään.

Tietenkin katalysaattorin pitää olla samaa tyyppiä, ei pakosarjan yhteyteen sijoitettua kattia voi korvata sellaisella, joka on tarkoitettu sijoitettavaksi kauemmas putkistoon.

Katalysaattorien hinnoista en osaa sanoa mitään tarkempaa. Merkkivaraosien hinnat ovat tietenkin huippukovat, mutta katalysaattoreita saa myös tarvikeliikkeiden kautta, ja siellä hintataso lienee edullisempi. Varastossa niitä tuskin silti on monellakaan liikkeellä, sillä menekki on ollut yllättävän vähäistä.

Julkaistu: 15.11.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.