Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2628

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin vuoden vanhan auton, jonka tuulilasi on osoittautunut ongelmaksi. Se on alueelta, jonne tuulilasinpyyhkijät eivät ulotu aivan samean harmaa. Ilmeisestikään edellinen omistaja ei ollut pessyt autoaan lainkaan tai ainakin erittäin harvoin.

Olen yrittänyt puhdistaa lasia liuotinpesuaineella ja laimentamattomalla tuulilasinpesunesteellä ja voimakkaalla hankauksella, mutta tuloksetta. Onko lasi hapettunut? Jääskrapalla saan sameaan kohtaan aikaiseksi hieman kirkkautta, mutta se ei ole puhdistusratkaisu. Millä lasin saisi puhtaaksi? Asetoni tai muut järeämmät aineet ? Olisin vastauksesta erittäin kiitollinen! Auto kun on muuten täysin virheetön, niin olisi mukava saada tuulilasi kuntoon.

Näytä vastaus

Vastaus:

Suosittelen, että käännyt autojen tuulilaseja korjaavan liikkeen puoleen. Uskoisin, että heillä riittää asiantuntemusta lasin puhdistamiseen, jos se on mahdollista. Mutta ellei puhdistus onnistu, lasin voi toki lasiliikkeessä myös vaihtaa uuteen, hinta ei ole kovin paha,

Julkaistu: 13.11.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.