Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 26

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko Ketosella niin iso elin että siitä voi valmistaa auton vanteita ja renkaita. Hänen mielestäänhän alumiinivanteet ovat elimen jatke, mistä hän jaksaa muistuttaa usein. Samanlaisia jatkeita ovat varmasti kaikki muutkin ulkonäköä parantavat tuotteet. Mitä väärää siinä on jos nauttii kauneudesta myöskin autossaan? Minulla on ollut viimeiset 10 vuotta alumiinivanteet sekä kesä- että talvirenkaissa enkä ole huomannut mitään ongelmia. Maksoin omasta autostani v. 2001 434 000 mk ja olen Ketosen mielestä varmaankin seinähullu. Ehkä olenkin mutta minulla oli siihen varaa – Ketosella ei. Siitäkö tässä on kysymys? Ps. siinä autossa oli muuten vakiona leveät elimen jatkeet.

Näytä vastaus

Vastaus:

Et välttämättä ole seinähullu, jos kohta päinvastaistakaan ei ole todistettu, koska en tunne herra Koivistoa. Meidän kaikkien veronmaksajien puolesta kuitenkin kiitän autoveron ja alv:n muodossa annetusta tuesta yhteiskunnalle.

Itsekukin saa käyttää rahansa aivan sillä lailla kuin haluaa, eikä alumiinivanteissa yleensä ole mitään suurempia ongelmia. Mutta aika vähän niitä pääse itse ihailemaan, joten ehkä niistä onkin enemmän iloa ja kauneutta ympäristölle.

Sitä minä vain olen joskus ihmetellyt, että miten ihmeessä ne autonvalmistajat onnistuvatkin palkkaamaan palvelukseensa niin tyylitajuttomia suunnittelijoita, että miltei kuka tahansa pystyy tekemään auton kuin auton tyylikkäämmän näköiseksi ostamalla siihen alle kaupasta alumiinivanteet. Miksi ne halvatun suunnittelijat eivät osaa laittaa niitä tyylikkäitä vanteita autoon jo heti valmistusvaiheessa? Tehtaalla asennettuina eivät kunnolliset aluvanteet kovin pahasti nostaisi auton hintaakaan.

Siitä olemme harvinaisen yksimielisiä, että Ketosella ei todellakaan ole varaa. Erästä tuttavaani lainaten: Olen aivan tyytyväinen palkkaani. Se vain maksetaan liian harvoin.

Julkaistu: 17.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.