Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2586

Tapio Ketonen

Kysymys:

lainaus:“Kun autosta tulee vanha ja arvo laskee vaikkapa tuhanteen euroon, ei siihen kannata ostaa yli kahden tuhannen euron tehostinta eli koko ohjausvaihdetta.”

Tuohon mennessä lienee jo purkuosiakin saatavana joten ei tarvitse välttämättä ostaa merkkiliikkeestä sitä kahden tonnin ohjauspakettia.

Ylipäätään olen ollut vastauksista huomaavinani että purkuosien mahdollisuutta ei oikein tuoda esille, miksi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun on kyseessä kuluva osa, jonka yleisin vika on tiivisteiden pettäminen, purkuosa ei välttämättä ole kovin paljon parempi kuin se entinenkään. Tottakai purkuosa on nimenomaan vanhassa autossa hyvä ja monissa tapauksissa ensisijainen vaihtoehto. Purkuosien etsiminen vain on usein kovan työn takana.

Esimerkiksi vaihteiston ja moottorin osalta tilanne on yleensä se, ettei niitä kannata ryhtyä korjaamaan. Purkuosa on yleensä aina edullisempi ratkaisu. Sama koskee vaikkapa latureita tai startteja, verhousosia ja vastaavia. Tuollainen kertakäyttöinen ohjausvaihde on kuitenkin sikäli hankala, että sen vaihtamisessa on kova työ, ja jos homma sitten menee heti mönkään tai pian uusiksi osan kuonouden takia, homma harmittaa aika lailla.

Toki arvelisin, että näppärät asentajat kehittävät keinot tilkitä myös nuo osat, joita ei valmistaja ole tarkoittanut korjattaviksi. Kohtuuton varaosahinnoittelu antaa kannustetta kekseliäisyydelle.

Julkaistu: 1.11.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.