Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2573

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni on vw transporter(t4) 2,5tdi,jossa on eberin lisälämmitin vakiona. Kysymykseni kuuluu,voiko lämmittimen ohjata toimimaan sisältä kytkimestä käsin?

Ajomatkat ovat ajoittain hyvin lyhyitä, jolloin eberi ei ehdi lämmetä kunnolla ja ilmenee tarpeetonta savutusta. Kellokytkintäkään en halua laittaa, koska auto on yöt tallissa. Eberi ei myöskään ymmärrä käynnistyä aina kun auton ajaa tallista ulos. Olen kysellyt asiaa merkkihuollosta, mutta he möisivät minulle mielellään sen kellosarjan. Olisi myös hyvä saada joskus auto lämpiämään nopeammin kuin missä eberi ei vielä käynnisty.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eiköhän tuo liene mahdollista, suosittelen että menet juttelemaan asiasta Eberien sielunelämään paneutuneen asentajan kanssa. Heitä löytyy aika monelta paikkakunnalta, ei kuitenkaan yleensä merkkikorjaamoista. Kytkimen avulla voi ohittaa alkuperäisen termostaattikytkennän, ja tällöin laite käynnistyy vain silloin kun itse haluat.

Transporterin lisälämmittimen tarkoitus on vähentää dieselin kylmäpäästöjä, se käynnistyy automaattisesti, kun on riittävän kylmää ja sammuu jäähdytysnesteen lämmettyä 70 asteeseen. Lyhyet pätkäajot ovat lämmittimelle myrkkyä, olisi tosiaan viisaampaa joko pitää laite koko ajan sammuksissa tai sitten käynnissä.

Julkaistu: 28.10.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.