Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2565

Kysymys:

Auta tuoretta auton omistajaa hädässä: tuotin vuoden 1998 auton Saksasta. Olen kuullut puhetta, että alusta tulisi ruosteenestokäsitellä, jotta pärjättäisiin Suomen talvi ja suolat ilman ruostetta. Onko näin? Missähän hinnoissa moisessa käsittelyssä mennään?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mielestäni pitäisi, vaikka kyseessä onkin jo aika vanha auto. Saksasta tuodut ovat koriltaan aika hyvässä kunnossa, joten käsittely ei mene hukkaan. Ei silti, samaa mieltä olen Suomeen uutenakin tuoduista autoista. Pelkkä tehdaskäsittely ei riitä suojaamaan autoa ruosteelta. Meillä lisärasitusta korille tuo ajo soralla sekä talviajan hiekoitus joillakin teillä.

Käsittelyjä on moneen lähtöön, hinta riippuu melkoisesti käsittelyn laajuudesta. Kuulin juuri, että eräässä lähistöllä olevassa liikkeessä käsittely maksaa 700 euroa, mutta halvimmillaan täysi käsittely saattaisi olla jossain 300-400 euron tienoilla.

Ei siis ole ihme, että useimmiten auto jää käsittelemättä. Trokari kun ei normaalisti hyvitä käsitellystä autosta yhtään paremmin kuin käsittelemättömästä. Ja sehän taas johtuu siitä, että ostajat eivät halua maksaa paremmasta autosta senttiäkään lisähintaa. Tyhmää!

Julkaistu: 27.10.2003