Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2562

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tästä RVS “ihmeaineesta” oli aikaisemmin kysymys, mutta ilmeisesti Tuulilasi ei ollut tutustunut aineeseen. www.rvs-tec.com

Mikä on tilanne tällä hetkellä, ainehan oli testissa Puskuri-ohjelmassa ja siitä oli juttua Mobilisti-lehdessäkin? Jälleen uusi toimimaton ihmeaine vai onko kyseessä oikeasti toimiva moottorinkorjausmenetelmä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mielenkiintoinen tuote. Kemian ja metallurgian tietoni eivät riitä selvittämään, onko sivuilla annettu tekninen selostus vakavaa tarinaa vai “stiiknafuuliaa”, mutta vastaavia aineita on ollut tarjolla maailman sivu. Muistelen jo joskus 50-luvun lopulla lukeneeni eräästä suomalaisesta yleisteknisestä aikakauslehdestä vastaavan tuotteen testaamisesta samaan tapaan kuin tuossa Puskuri-ohjelmassa eli ajamalla ensiksi jonkin aikaa lisäaine öljyn seassa ja laskemalla sitten öljyt pois.

Voi se toimiakin, ei siinä mitään. Mutta autolla ajetaan yleensä siten, että öljyt ovat moottorissa. Sittenhän vasta selviäisi aineen todellinen hyöty, jos esimerkiksi moottorilaboratoriossa mittaamalla saataisiin selviä muutoksia moottorin kulutukseen tai suorituskykyyn.

Selvittämättä myös jäi, miten pitkälle Puskurin Sierra olisi mennyt ilman tuota ihmeainetta. Olisiko kone pettänyt Keimolassa tai aiemmin, vai olisiko käry alkanut tuntua vasta Ikaalisissa? Ihmeaineella käsiteltynä se pääsi miltei Tampereelle saakka.

Valitettavasti tuon asian perusteellinen selvittäminen on niin suuri ja kallis urakka, että me emme aio rajallisia voimavarojamme siihen ainakaan tässä vaiheessa haaskata.

Julkaistu: 27.10.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.