Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2556

Kysy autoista - kysymys 2556

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lueskelin tuossa uuden Golfin testiä. Etuvilkku on taas “integroitu” muihin etuvaloihin. Se ei näy ainakaan eteenpäin eikä pimeällä. Miksi näin? Kotinurkilta kun lähtee niin joutuu aina odottelemaan, kun ei näe kääntyykö vasemmalta tuleva vai jatkaako suoraan. Vilkut selvästi eroon muista valoista. Näin on vm. 1990 Bluebirdissä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tähän voi vain todeta Tuntemattoman sotilaan tavoin: Jos tuostakin menet valittamaan Rysselin herroille, niin ne lyö eteen semmoiset rätingit, joissa todistetaan, ettei voi olla näkymättä!

Olisi todellakin kiintoisaa nähdä mittaustuloksin, miten hyvin ajovalonheittimessä oleva vilkku erottuu ajovalon ollessa päällä. Arvelisin, että aika pieniä lukemia tulee.

Mutta lohdutukseksi: Ei se vilkun erottuminenkaan aina kerro, onko se auto kääntymässä vai jatkamassa suoraan. Usein jää koko vilkku kytkemättä, vaikka ollaan kääntymässä. Ja silloin tällöin se vilkku vilkkuu, vaikka kuskilla ei ole mitään aikomusta kääntyä. Parempi tällöin, ettei se vilkku liiemmin näykään.

Julkaistu: 26.10.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.