Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2542

Kysy autoista - kysymys 2542

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ketonen vastasi seuraavaan kysymykseen näin:

Mikähän mahtaa olla jakohihnan vaihtoväli Peugeot 406 2,0 Hdi(vm 2001)? Huoltokirjassa 120000 km, käsikirjassa 160000 km. ??? – Ride Maahantuoja ilmoittaa kaikille Peugeoteille, niin bensa- kuin dieselmalleille vaihtoväliksi 120.000 km tai neljä vuotta.

joku voi käsittää vastauksen väärin joten selvennetään hiukan…

Jakohihna on erittäin tärkeä moottorin osa, jonka katkeaminen aiheuttaa kalliin yllätyksen! Mikäli jakohihnan ja kiristinpyörien vaihto laiminlyödään, on seurauksena ennemmin tai myöhemmin matkan keskeytyminen ja kallis moottorivaurio!

Peugeotin jakohihnaa suositellaan vaihdettavaksi kolmen vuoden tai 80tkm välein autoissa jotka on otettu käyttöön ensimmäistä kertaa ennen 15.9.1994. Sen jälkeen käyttöönotetuilla autoilla neljä vuotta (4v) tai 120000 km kumpi ensiksi tulee täyteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitos tarkennuksesta. Tuo lainaamani ohje todellakin käsitteli vain nykyisiä malleja. Se hihna kannattaa kyllä käytännössä vaihtaa mieluusti hieman ennenkin määräaikaa. Hihnan rikkoutumisesta aiheutuva vaurio on tosi kallis. Hihnan vaihtaminen on sen verran vaativa toimenpide, että siinä on oltava tarkkana. Esimerkiksi väärä kiristys voi lyhentää hihnan ikää oleellisesti.

Julkaistu: 24.10.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.