Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2533

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen vaihtamassa nykyistä autoani vuoden 2001 mallia olevaan Ford Mondeoon (farmari). Autolla ajettu 53 tkm. Onko näissä Mondeoissa esiintynyt joitakin merkillisiä vikoja?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mondeon ongelmia, niin vanhempien kuin uudempienkin, ovat vetoakselien sisänivelet, joista rasva tulee ulos. Tämä saattaa johtaa nivelten ennenaikaiseen kulumiseen.

Toinen yleinen ongelma uusissa Mondeoissa on ovisaranoiden kuluminen. Jos kokeilet tuon 53.000 km ajetun auton kuljettajan ovea siten, että nostelet sitä takareunasta, niin melkeinpä rohkenisin lyödä euron vetoa, että varmasti saranat lonksuvat. Kestotestiautossamme saranat olivat uusimiskunnossa jo 30.000 km jälkeen.

Kolmas ongelmakohta ovat takajarrut. Mondeon takajarrupalat juuttuvat helposti, jolloin jarrut alkavat laahata. Paitsi että jarrut kuumenevat, palat myös kuluvat turhan nopeasti. Jarrut oikeastaan pitäisi avata ja puhdistaa vähintään kerran vuodessa, aina parempi jos tuon tekisi kahdesti.

Mondeo ei ole tämän ongelman kanssa yksin. Takapyörien levyjarrut ovat käyttäjän kannalta erittäin huono ratkaisu ainakin Suomen oloissa. Kura saa ne kulumaan nopeasti. Rumpujarrut ovat paljon ongelmattomammat, ja niidenkin teho riittää vallan mainiosti.

Julkaistu: 22.10.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.