Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2514

Kysy autoista - kysymys 2514

Tapio Ketonen

Kysymys:

“Aika usein nykyisin kuitenkin kytkimen painelaakeri lepää koko ajan asetelman irrotuskäpäliin. Mutta jospa se painelaakeri tuleekin osittain irti siitä asetelmasta, vaikka pitäisi olla koko ajan kevyesti kiinni? Vaikuttaakohan kytkimen painaminen kevyesti ääneen?”Tuohon lisätietoa: Ääni hävisi, kun kytkinvipua veti (palautti) sentin tai pari käsin. Ääni ei kuulunut aina, mutta tuli herkästi esiin myös tyhjäkäynnillä, kun kytkintä painoi hieman ja löysäsi sitten. Tuotakin tutki pari ammattilaista mutta vian paikallisti eräs “kyläseppä”.

Näytä vastaus

Vastaus:

Joo, siis riippuu siitä, mistä autosta on kysymys. Jos on tarkoitettu, että painelaakerin ja levyjousen irrotuskäpälien tai erillisen irotusrenkaan väliin jää selvä välys, niin silloin tuo palautusjousi voi olla syypää. Mutta jos palautusjousta ei ole, vaan polkimen paino lepää painelaakerin varassa asetelman levyjousen käpäliin, niin ei sitä mielestäni pidä vetää väkisin irtikään.

Tämä arvailu merkkiä ja mallia tietämättä on kyllä aika hyödytöntä ja voi johtaa täysin vikaankin.

Julkaistu: 14.10.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.