Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2510

Tapio Ketonen

Kysymys:

Suunnittelen auton vaihtoa ja mielessä kangastelee 2-3 vuoden ikäinen Vectra, jolla olisi ajettu enimmillään 70tkm. Moottorin koko saisi olla 1.8l tai 2.0l. Näitä ja muita netin sivuja selailtuani olen havainnut ainakin pari yleistä ongelmaa näissä autoissa. Nokka-akselin hihnan ja kiristimen kestävyys ja öljytiivisteen poistuminen omia aikojaan.

Onko näissä autoissa jotain muuta merkittävää, joka tulisi ottaa huomioon käytettyä etsiessä? Itse en osaa autoa korjata enkä muutenkaan kovin paljoa ymmärrä. Kuitenkin tekisi mieli hieman isompaa autoa kohtuulliseen hintaan.

Olisikohan kuitenkin järkevämpää tyytyä pienempään uuteen autoon (esim. Astra tai Golf)? Olen kyllä kuullut ja lukenut niin paljon uusienkin autojen vioista ja ongelmista, että ei sekään idioottivarmalta vaikuta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuossapa nuo merkittävimmät ja tunnetuimmat. Niiden kanssa pystyy kuitenkin elämään, jakopää vain pitää korjata riittävän usein, eli mieluummin alle 60.000 km välein. Se öljytiiviste ei irtoa läheskään kaikista, mutta senkin aiheuttama tuho jää vähäiseksi, jos seuraa öljymäärää ja pysäköintipaikkaa mahdollisten öljyläikkien varalta.

Tuon ikäinen Vectra lienee aika hyvä ajokki, suurin osa autoa alussa vaivanneista ongelmista oli jo poissa päiväjärjestyksestä. Ongelma vain on se, että et ole ainoa tuollaista haikaileva. Vanhat Vectrat ovat olleet hyvin kysyttyjä, koska uusi hinnoiteltiin miltei ulos markkinoilta.

Julkaistu: 14.10.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.