Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 249

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, Mikä olisi paras keino ruostesuojata auto kotikonstein. Olen itse miettinyt että ensiksi putsaan auton pohjan(enimmät liat pois )sitten ruiskutan kotelosuojaa pintaan, ei tietenkään pakoputkeen ja sen päälle voisi laittaa alustamassaa. Kuulostaako järkevältä työjärjestykseltä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä tiedä, kannattaako sitä kotelosuojaa laittaa pintaan ollenkaan. Itse tekisin niin, että putsaisin pohjan hyvin, esimerkiksi tehokkaalla painepesurilla, antaisin kuivua kunnolla ja sitten ruiskuttaisin paksua alustamassaa. Jos pohjassa olisi vauriokohtia, hankaisin ruosteet pois ja vetäisin päälle pohjamaalia.

Näkyvien pintojen ruostuminen autossa ei ole ongelma. Enemmän kannattaisi kantaa huolta piilossa olevista osista eli kotelorakenteista. Niihinkin on nykyisin helppo ruiskuttaa sitä ohutta kotelosuoja-ainetta, tarvikeliikkeet myyvät tarkoitukseen sopivia paineilmatoimisia ruiskuja. Kannattaa kuitenkin etsiä sellainen ruisku, jossa sumutusputki on kaksikerroksinen, suoja-aine sekoitetaan ilmaan vasta suutinkärjessä. Itselläni on sellainen, ja sen sumutusputkikin on miellyttävän ohut, vain kuusimillinen. Se sopii sisään aika ahtaistakin rei’istä.

Julkaistu: 15.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.