Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2483

Kysymys:

Kyseessä Audi 100 2.0E -90 310tkm / Kysymyksenä esittäisin aika hankalasti paikallistettavan vian, johon ei ole 4 korjaajaa osannut vastata. Jos jollain olisi sattunut samanlainen olemaan.

Lämpimällä koneella kierrosta nostettaessa samanlaista ääntä kuin rikkinäinen painelaakeri, mutta osat on uudet ja vika ei ole vaihteiston puolella. Kierrosta annettaessa “ulina” tulee esille ja tyhjäkäynnille tiputtaessa ääni häipyy muutaman sekunnin kuluttua. Ääni kuuluu myös ajon aikana. Kaikki hihnat vaihdettu samoin vesipumppu, joten niissä ei ole vikaa.Hyviä ehdotuksia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eihän siellä sitten enää ole muita mahdollisuuksia kuin laturi, ohjaustehostimen pumppu tai venttiilikoneisto eli nokka-akseli. Laturin ja tehostimen voi sulkea pois irrottamalla niiden käyttöhihnan. Vissiin samalla taitaa lakata myös vesipumppu pyörimästä, mutta lyhyen pyräyksen konetta ehkä uskaltaa silti kokeilla.

Jos vika ei ole noissa, sitten on hankalampaa. On vaikea kuvitella, miten nokka-akselin laakerointi voisi pitää tuollaista ääntä. Tulihan se hammashihnan kiristinkin uusittua? Eihän hammashihna hankaa koteloonsa?

Julkaistu: 6.10.2003