Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2477

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on Audi A4 -96 1,6 ja kysyisin niinkin yksinkertaista hommaa,että miten pääsen vaihtamaan mittaritaulun valot ko. autoon kun en liikkeelle kehtaisi maksaa ko. vaihdosta 150 euroa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Yleensä mittariston valojen vaihtaminen edellyttää mittariston irrottamista. Audin osalta minulla ei ole siitä kokemusta, mutta yleensä se kuitenkin on aika työläs ja jonkin verran osaamista vaativa homma. Siitä ei tule yhtään mitään ilman hyvää opaskirjaa tai kokenutta kaveria. Tai tulee tietenkin, yleensä lähinnä pahuksen kalliita lohjenneita muovinkappaleita!

Itse tekisin niin, että hankkisin valmiiksi tarvikeliikkeestä kaikki uudet polttimot ko. mittaristoon ja menisin sitten jollekin Audit tuntevalle pikkukorjaamolle. Osaavan tekijän tekemänä työkustannus jää kohtuulliseksi, ja kun uusii kaikki polttimot eikä vain niitä palaneita, lisäkustannus on olematon, mutta polttimoita ei tarvitse vaihtaa vuosikausiin.

Jos kaikesta huolimatta aiot vaihtaa polttimot itse, niin Alfamer Oy, www.alfamer.fi, myy korjausoppaita, joissa asia on selostettu. Opas on joko englannin-, saksan- tai ruotsinkielinen ja maksaa noin 28 euroa. Sen hinnan säästää, jos oppaan ansiosta yksikin muoviosa jää rikkoutumatta. Oppaiden ohjeet eivät kuitenkaan aina ole aivan yksiselitteiset, mutta rauhallinen päättely yleensä auttaa.

Julkaistu: 5.10.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.