Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2453

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitäs vikoja Mersun 190E malleissa ensimmäiseksi ilmenee? Aikeissa on ostaa 190E 2l koneella (automaatti+abs+asd). Auto on muuten hyvä, mutta noin 60km/h nopeuksissa alkaa kuulua tasainen ulina takapäästä (ei kovin voimakasta, mutta ulinaa kuitenkin).

Epäilen, että perä on viallinen, mutta voisiko ääni tulla jostain muualta? Kardaanin ristinivel? Kardaaniin tukilaakeri? Mitä ASD tarkalleen tarkoittaa? Kyseessä on ilmeisesti jonkinlainen lukkoperä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mersun ensimmäisistä vioista en osaa sanoa, samat vaivat siinä 201-mallissa kiusannevat kuin 124:ssäkin, sukulaismalleja kun ovat. Taka-akseliston tukivarsien helat nyt ainakin väljistyvät ajan myötä.

Ulina voi tulla ihan mistä tahansa. Takapyörän laakeri, perän laakerit, perän hammaspyörät, kardaanin tukilaakeri, ristinivelet tai värinänvaimennin. Hankalinta on, että äänen tarkkaa lähdettä ei tahdo erottaa millään. Eipä siinä auta muu kuin kääntyä Mersut tuntevan korjaajan puoleen, niitähän Suomessa riittää.

Julkaistu: 30.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.