Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2446

Kysy autoista - kysymys 2446

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni renkaat olivat kuluneet epätasaisesti ja aiheuttivat melua ja tärinää. Huollossa totesivat että vika oli pyörän kulmissa. Kulmat säädettiin takuuseen mutta renkaiden hinnasta suostuisivat kuitenkin korvaamaan vain 50 %.

Syyksi ilmoittivat jonkin korvauslistan jonka mukaan summa määräytyy. Korvausprosentti määräytyy ajettujen kilometrien mukaan joka katsotaan matkamittarista. (Autolla ajettu 20 tkm joista puolet kesärenkailla)Auto on ostettu 03/03 ja renkaat Pirellin P6000

Näytä vastaus

Vastaus:

Joo, ja se renkaiden hinta tietenkin olisi rengasmaahantuojan ohjehinta, josta kuka tahansa saa alennusta miltei tuon 50 prossaa! Homma tulisi valmistajalle harvinaisen halvaksi, saisivat mokomat niistä kumeista jopa mukavasti voittoakin.

Kyllä asiasta kannattaa kiistellä, ja renkaista maksettavan hinnan lähtökohdaksi pitää vaatia otettavaksi jonkun rengasliikkeen kirjallinen tarjous, ei mikään hinnastohinta.

Tietenkin käyttäjän pitää ja kannattaa maksaa renkaiden kulumisesta, mutta perustana pitää olla normaali kuluminen ja normaali käytännön hinta. Jos autoliike eli valmistaja on päästänyt auton vinksallaan olleilla pyöräkulmilla asiakkaalle, kyllä heidän pitäisi kantaa asiasta kohtuullinen vastuu. Ei muuta kuin jatkamaan tiukkoja mutta asiallisia neuvotteluja aiheesta!

Julkaistu: 28.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.