Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2429

Tapio Ketonen

Kysymys:

Harkitsen Lada 110-sarjan auton ostoa. (Sedan tai farmari) Muita vaihtoehtoja ovat Seat Toledo TDi vm. 93-96 tai Audi 100 vm.1985-1990

Mitä vikoja näissä autoissa voi olla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mielestäsi vaihtoehtosi ovat aika erikoiset. Rippikouluikäisessä Audissa voi olla aivan millaisia vikoja tahansa, joten ei siitä enempää. Jotenkin aavistelen, ettet ole tee-itse-miehiä, joten suosittelen harkitsemaan toisenkin kerran ennen tuollaisen ostamista.

Seat Toledon hankinnan järkevyyden ratkaisee auton ajomäärä. Jos autolla on ajettu kovin paljon, niin auto saattaa tarvita jo aika paljon korjailua. Vaikka kone vielä jaksaisikin, voimansiirto saattaa vaatia korjauksia, samoin alusta eli jarrut, jousitus ja iskunvaimennus. Sinänsä Toledo saattaa olla hyvä vaihtoehto.

Ja se Lada sitten. Tarkoittanet uutta autoa. Itse ostaisin samalla rahalla käytetyn Nissanin tai Toyotan, mutta tokihan uusi on aina uusi. Uumoilen kuitenkin, että Ladan kohdalla hinnan lasku on nopeampaa kuin noilla mainituilla. Ladan yleinen laatutaso ei ole mielestäni ollut kovin vakuuttavaa. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni, on hyvin todennäköistä, että olen väärässä.

Julkaistu: 23.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.