Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2417

Kysy autoista - kysymys 2417

Tapio Ketonen

Kysymys:

Harkitaan automaattivaihteisen Honda CRV:n ostoa (vm97-), jolla ajettu yli 200 000km. Miten automaattilaatikko ja nelivetojärjestelmä kuluu käytössä ja onko tiedossa kalliita remontteja? Samoin Subaru Legacy (vm95-)?Onko ko. Legacyssa taka-akselilla viskolukkoa?Kiitos!!

Näytä vastaus

Vastaus:

Automaatin kuluminen riippuu aika lailla käytöstä. Jos käyttö on normaalia eli vaihteistoa ei hännennetä käsin ja öljyjäkin vaihdetaan, automaatti kestänee yhtä hyvin kuin manuaalilaatikkokin. Korjaukset ovat kohdalle osuessaan kalliita, mutta moni ei tajua, että ne ovat tosi kalliita myös manuaaleihin. Eli eroa ei sinänsä taida paljonkaan olla.

Nelivedon kuluminen ei sinänsä poikkea normaalista, toki niveliä ja muuta pyörivää on enemmän. Huolto ratkaisee käyttöiän tässäkin.

Subarun taka-akselilla ei ole viskolukkoa, se on maantieajoon tarkoitetussa henkilöautossa oikeastaan aika turha varuste. Muistaakseni sen sijaan keskitasauspyörästössä sellainen on estämässä etu- tai takapyöriä sutimasta yksinään.

Julkaistu: 20.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.