Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2404

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä olisi paras paikka hoitaa pieni parkkerauksessa tullut peltivaurio? Lokasuojan helma on vääntynyt ja maali hieman rapissut. Minkä hintaisia tämmöiset korjaukset yleensä ovat? Nimin. Ensimmäinen peltivaurio :(

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän tuollaisessa tapauksessa ehdottomasti paras tulos tulee, kun homman hoitaa asiansa osaava autopeltiseppä. Pellin oikaiseminen ei ole homman hankalin osuus, vaikeinta on maalaaminen siten, ettei korjattu kohta erotu. Peltiseppä kyllä tietää yleensä sopivan maalaajankin. On tietenkin oma asia, minkä tasoista jälkeä haluaa. Hinta ja laatu kun kulkevat yleensä käsi kädessä.

Pienissäkin peltikorjauksissa on muistettava huolehtia myös ruosteenestosta. Ei riitä, että maalataan vain ulkopuoli, pitää myös suojata piiloon jäävä osa ruosteelta. Aika usein se unohtuu, ja kun peltiä on vasaroitu ja väännelty, malikerrokset ovat rikkoutuneet. Parin-kolmen vuoden päästä sitten ruoste tulee pintaan.

Julkaistu: 15.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.