Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2402

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ajan ns. citymaasturilla ja olen ajatellut vaihtoa käytettyyn diesel 4-vetoon. Mistä voisin tiedustella eri merkkien ja mallien vuosittaista dieselveron hintaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kaiva esiin esimerkiksi vanhojen Tuulilasin numeroiden isot autotaulukot (julkaistu yleensä kunkin vuoden numeroissa 5 tai 6), jos malli on sellainen, ettei sitä enää ole myynnissä. Nykymallien tiedot löytyvät nettipalvelustamme kohdasta Uudet autot.

Kun saat jommasta kummasta lähteestä selville, mikä on haluamasi auton suurin sallittu kokonaismassa, niin dieselverokin selviää. Sen suuruus on nyt 25,20 euroa kokonaismassan alkavalta sadalta kilolta.

Pieni esimerkki: Auton kokonaismassa on 2400 kg. Varsinainen ajoneuvovero eli dieselvero on 24 × 25,20 = 604,80 euroa. Mutta jos kokonaismassa onkin 2401 kg, silloin laskutoimitus on seuraava: 25 × 25,20 = 630 euroa. Kallis kilo!

Julkaistu: 15.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.