Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 24

Tapio Ketonen

Kysymys:

Oletteko kuulleet vm -97 MB C220D:iin liittyvästä ruiskutuspumppuongelmasta ? Ko. vuosimallissa ei olekaan Boschin pumppu, vaan joku, ilmeisesti englantilaisperäinen “pumppu”, joka hajoaa joko mekaanisesti tai elektroniikaltaan n. 200.000 km ajon jälkeen. Itse erehdyin ko. vuosimallin autoon ja yllättävää kyllä ostovaiheessa vika ei ollut mainitsemisen arvoinen, mutta laitteen hajottua jokaikinen myyjä, huollon miehistä puhumattakaan, tiesi ja tunsi vian oikopäätä. Sainpa jopa kuulla auton hyvityshinnassa suoraan huomioitavan, oliko pumppu autoon vaihdettu vai ei. Ei kai siinä muuta, mutta kun peruskorjattu vaihto-osakin maksaa nykyrahassa 1.000 euron luokka ja suuritöinen asennus päälle.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kaikissa Mersun etukammiomoottoreilla varustetuissa 90-luvun 220 D -malleissa on Lucas CAV:n valmistama jakajamallinen ruiskutuspumppu. Muissa on Boschin rivipumppu. Tuo pumppujen tyyppivika on mielenkiintoinen tieto, asiasta ei ole aikaisemmin kuulunut mistään päin hiiskaustakaan. Kiitos tiedosta!

Julkaistu: 17.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.