Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2395

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kuinka saa vaihdettua 4-vetoiseen autoon etu vetonivelen suojakumin? Kuinka ja millä työkaluilla saan irroitettua nivelen ? Käytin autoa ( Toyota Hiace dsl -89 4D )korjaamolla, mutta he eivät kuulemma pystyneet vaihtamaan kumia !

Näytä vastaus

Vastaus:

Se ei olekaan mikään helppo homma. Toyotan korjaamokäsikirjassa asiaa selostetaan erittäin pitkästi ja monisivuisesti. Asiaa hankaloittaa pyörän navassa oleva napalukko. Kaikkiaan totesimme asiaa selviteltäessä, että tuota homma ei kannata tehdä itse, koska siinä tarvitaan myös erikoistyökaluja. Lisäksi rakenne on sen verran monimutkainen, että tehtävä on viisainta ja ilmeisesti myös edullisinta jättää merkkikorjaamon tehtäväksi.

Yleensäkin merkkikorjaamo on tämän tapaisissa erikoistöissä yleensä paras paikka, sillä siellä on käytettävissä sopivat erikoistyökalut sekä myös kokemusta. Niinpä kenties korkeammasta tuntiveloituksesta huolimatta työ tulee halvemmaksi, koska se sujuu nopeammin, eikä ole vaaraa väärän kokoamisen aiheuttamista vahingoista.

Julkaistu: 14.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.