Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2380

Tapio Ketonen

Kysymys:

Osaatko vastata miksi Subaru merkkinen auto on niin tuntuvasti kalliipi kuin saman maan muut kulkupelit? Vaikka ostaisit esim. Toyotan tai Suzukin nelivetoisena maksaa Subarut vähintäänkin kaksi kertaa ennemmän.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hintahan on ensisijaisesti myyjästä kiinni. Jos korkeammalla hinnalla saadaan autoja myyjän mielestä riittävästi kaupaksi, miksi niitä pitäisi myydä halvemmalla?

Yleensäkään autolla tai ylipäänsä millään tuotteella ei ole ainoaa oikeaa hintaa. Normaali tapa on, että tuotteesta otetaan niin paljon rahaa kuin mahdollista. Halvempi hinta nostaa myyntiä, mutta suuremmat kappalemäärät lisäävät myyjän kuluja. Hinta on helpoin tapa asettaa myyntimäärä ja myynnistä saatava tuotto sopivasti tasapainoon. Jos myyjä ei halua panostaa suurempien myyntimäärien edellyttämään verkoston ja palvelujen laajentamiseen, silloin hinnan pitäminen korkeana on perusteltua.

Julkaistu: 10.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.