Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 238

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen kuullut sellaista huhua tulevasta autoveromuutoksesta, että yksi henkilö saisi tuoda vuodessa yhden auton ilman veroja. Onko teillä siellä toimituksessa kenties tarkempaa tietoa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä olekaan kuullut eli lukenut pitkiin aikoihin yhtä naurettavaa huhua. Mahdollisesta autoverotuksen muutoksesta ei tiedä kukaan valtiovarainministeriön ulkopuolella mitään, mutta siitä olen varma, että noin omituista määräystä ei tulla antamaan. Sehän antaisi kaiken maailman hämärämiehille aivan vapaat kädet.

Ei, kyllä tilanne tulee jokseenkin varmasti olemaan se, että ulkomailta tuotaville autoille asetetaan sellainen vero, että niiden tuominen ei tule kovin kannattavaksi. Verotuskysymyksillä on tässä vaiheessa turha spekuloida. Uskoisin, että ne ratkeavat välittömästi 19.9. annettavan EY-tuomioistuimen päätöksen jälkeen.

Julkaistu: 19.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.