Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2375

Kysy autoista - kysymys 2375

Tapio Ketonen

Kysymys:

Voinko ostaa Suomessa ulkomailla rekisterissä olevan auton ulkomaalaiselta ja rekisteröidä sen Suomeen? Kuinka tämä tapahtuisi käytännössä? Esim. tapaus italialainen tuttavani ajaisi auton Suomeen. Miten edetä asiassa?<p<PS. Oletteko tutustuneet italialaiseen autohintatasoon? Esimerkiksi isot Volvot ovat halvempia kuin Saksassa. Esim. Volvo S70 T5 -97 7000 euroa tai Volvo 850 T5R -95 5600 euroa.

Näytä vastaus

Vastaus:

En tunne Italian systeemejä, mutta auton tietenkin voi ostaa sen edelliseltä omistajalta. Se on kuitenkin ennen Suomeen rekisteröimistä poistettava rekisteristä Italiassa.

Oletan – en tiedä – että se voisi onnistua siten, että myyjä lentää Italiaan rekisterikilvet mukanaan, hoitaa asian siellä ja lähettää sitten rekisteriotteen sekä todistuksen rekisteristä poistosta kirjattuna kirjeenä tai kuriirin välityksellä Suomeen. Tämän jälkeen toimitaan kuten Saksasta tai mistä tahansa muualta ostettujen autojen kanssa. Mutta ehkä italialainen tuttavasi voisi ottaa asiasta selvää. Kerropa sitten, onnistuuko homma näin.

Emme ole tutustuneet edes saksalaiseen hintatasoon. Olen juuri nyt Saksassa, mutta aikaa ei ole ollut kierrellä autoliikkeissä. Sen verran poikkesin Autohus GmbH:ssa, josta ostimme viime vuonna Mondeon, että totesin liikkeen hintatason mielestäni nousseen viime syksystä. Syvällisempien havaintojen tekeminen vaatisi kuitenkin aikaa, ja jostain syystä se tuntuu nykyisin olevan kortilla!

Julkaistu: 9.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.