Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2362

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ilmastoinnilla saa matkustamoon viileää ilmaa lämpimällä ja ikkunat kirkkaiksi kostealla säällä, se on selvä. Mutta kun ilman lämpötila putoaa alle 5 asteen, ilmastointilaite menee automaattisesti pois päältä ja vaikka ei menisikään, se ei jäähdytä ilmaa kylmemmäksi kuin 0 astetta.

Jotkut autoilijat kehuvat kuitenkin ilmastoinnista olevan hyötyä pakkasellakin – ilma on kuulemma raikkaampaa ja ikkunat pysyvät paremmin auki. Ikkunoiden auki pysymiseen ilmastointi ei pakkasella voi vaikuttaa, mutta miten on laita tuon ilman raikkauden kanssa? Vai onko sekin vain luuloa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun johonkin asiaan oikein vahvasti uskoo, niin kyllä se ainakin alkaa tuntua todelta. Pakkasella ei ilman enempi jäähdyttäminen kuivata sitä yhtään, enkä oikein ymmärrä, miten se voisi siitä raikastuakaan. Tokihan tosi kylmä ilma tuntuu raikkaalta, mutta muutaman asteen erotuskin tuntuu raikkaudessa. Siispä luuloa koko homma.

Julkaistu: 7.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.