Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2349

Kysy autoista - kysymys 2349

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin autoni Volvo S40 2.0T:n käytettynä. Autolla on nyt ajettu 180 tkm. Auto kuluttaa sekalaisessa ajossa öljyä n. 3 dl/1000 km, joka on mielestäni aika paljon noin uudelle autolle. Auto ei savuta käynnistettäessä, eikä ajossa. Huollossa arveltiin edellisen omistajan ajotottumuksista johtuvaa mäntien karstoittumista. Mikä siis neuvoksi jos huollossa ollaan oikeassa? Pitäisikö käydä mittauttamassa ohivuodot? Turbo on vasta huollettu joten vika ei ole siellä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Määrä on juuri sellainen, että merkkiorganisaatio vetoaa vanhoihin ohjeisiin, joiden mukaan vielä 0,5 l/1000 km öljynkulutusta pidetään normaalina. Käytännössä se on aivan liikaa. Ei tuosta määrästä vielä riitä öljyä näkyvään savutukseen, mutta karsta voisi olla yksi syyllinen.

Tietenkin Forte-käsittelyn vaikutusta voisi olla asiallista kokeilla. Se tehdään korjaamolla, ja sen tarkoitus on liuottaa moottoriin jääneet likahiukkaset öljyyn ja sitä kautta pois moottorista.

Julkaistu: 3.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.