Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 234

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, Minulla on passat -98 90 hv TDI. Onko normaalia, kun moottorin kierros alueen 3000-4000 r/min väännön alenemis kuoppaa. Onko tuo normaalia vai onko mahdollisesti jotain vikaa. vaihdoin uuden ilman suodattimen ja vääntö hieman muuttui ko. alueella, mutta edelleen siinä ilmenee lievä puutumista.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei noilla kierroksilla vääntökäyrässä enää ole mitään kuoppaa, vääntö laskee ja jyrkästi kierrosten noustessa. Dieselissä on vankka vääntö alakierroksilla, ylempänä vääntö laskee, ja juuri tästä syystä teho jää pienemmäksi kuin bensakoneissa, vaikka alakierroksilla voimaa tuntuisi olevan kuin pienessä kylässä.

Tukkoinen ilmansuodatin vähentää tehoa nimenomana yläkierroksilla, jolloin ilmaa tarvittaisiin enemmän. Se aiheuttaa myös sankkaa savutusta. Jos auton veto on selkeästi muuttunut aiemmasta, silloin kyseessä on vika. Kenties suuttimet tai ruiskutuspumppu kaipaisivat säätöä tai korjausta.

Julkaistu: 19.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.