Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2339

Kysy autoista - kysymys 2339

Tapio Ketonen

Kysymys:

ostin kesäkuussa uuden 206sw xs peugeotin,hellepäivän jälkeen aamulla oli takaluukun lasi rikki. Tietenkin heti ajatus oli että se olisi ollut ilkivaltaa mutta kun kaikki lasit olivat autosta poispäin ja vain muutama lasinpalanen auton sisällä eikä muuta tuhoa tehty eikä esinettä millä olis lasi rikottu,vein auton korjattavaksi.

Kysyin oliko ollut muita farmareita takalasin takia korjattavana, ei kuulemma ollut. No 150e omavastuu taskusta,jälkeenpäin kuulin että olis kuitenkin ollut muutamia mitkä oli korjattu takuun piikkiin!

Onko mahdollista että lasi voisi itsestään hajota kuuman päivän jälkeen? Auto seisoi koko päivän eikä sillä ajettu ja yöllä oli viileämpää. Olis kiva tietää onko kysytty samasta asiasta, sillä ei se kovin hyvä ole jos lasit hajoilee itsekseen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Toki se on mahdollista, mutta todella harvinaista. Lasissa olevat jännitykset voivat saada aikaan, että palaset lentävät ulospäin, vaikka lasiin olisi heitetty kivi. On aika hankalaa todistaa asiaa kumpaankaan suuntaan.

Julkaistu: 1.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.