Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2337

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve, Ostimme viime marraskuussa uuden Toyota Yariksen jossa huomasimme suoraa ajettaessa olevan ratin hieman vinossa keskilinjasta. Soitin tästä liikkeeseen ja koska poikkeama ei ole kuin sentin verran lupasivat tarkastaa ohjauskulmat ensimmäisessä huollossa.

Nyt tuo 15 000 kilometrin huolto on sitten ajankohtainen ja kertoivat, että ei mene enää säätötyö takuuseen vaan veloittavat siitä 100 euroa ! Tuli mieleen, että kannattaneeko säädättää ollenkaan kuin poikkeama on kuitenkin niin pieni ettei sitä huomaa kuin “tarkka” ajaja. Liekö tuosta haittaa muuten kuin kosmeettisesti ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Lähtökohta tietenkin on se, että myös Toyota-liikkeen on pidettävä lupauksensa. Jos asia ei muuten onnistu, ota yhteyttä maahantuojaan ja kerro sen henkilön nimi, joka antoi lupauksen.

Sinänsä ratin pieni vinous ei ole vakava asia eikä edes kovin harvinaista. Jos asia kiusaa, sen voi tietenkin oikaista. Sata euroa tuntuu kovalta summalta, mutta silloin tulevat tietenkin pyöränkulmat myös mitatuiksi, joten ei se raha aivan hukkaan mene. Kosmetiikastahan tuossa on kysymys.

Julkaistu: 1.9.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.