Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2334

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kuinka Fiat Stilo on pärjännyt testitaipaleilla? Nythän malli-sarja on uudistunut positiivisesti uuden multi-wagon farmarin myötä. Onko stiloa ehditty testata kuinka lehtenne palstoilla? Onko tulossa talviauto testeihin? Perheellisenä itseäni kiinnostaa ko.uutuus edullisena “perhefarmarina”. Kiitos hyvistä verkkosivuista.

Näytä vastaus

Vastaus:

Testitaipaleilla taidat tarkoitta kestotestiä?

Tuulilasin juhlanumerossa 9/2003 sivuilla 56-57 on Stilo Multi Wagonista ensimmäinen Suomessa tekemämme juttu. Sen ohessa on Stilon JTD-moottorista juttua.

Vesa Eskola, joka Multi Wagonilla ajoi ei kaikin osin ollut tyytyväinen. Hänen jutustaan ilmenee, että Stilo-farmarissa on ristiriitaisia piirteitä. Se ei hämmäöstytä minua, siksi, että auto on suunniteltu yhdistämään farmarin ja tila-auton piirteitä.

Itse olin tutustuimassa tähän autoon Italiassa. Autossa oli JTD-moottori, ja se oli monella tavalla mielestäni myönteinen yllätys. Bensiinimoottorista 1.6-litraista autoa en päässyt ajamaan, joten siitä en sano mitään. Netissä on tästä juttua osoitteessa: http://www.tuulilasi.fi/valokeila/?subarea=uutiset&article=104814.

Vesa Eskola esittää kritiikkiä kuljettajan ajoasennosta. Minä ajan autoja siten, että penkin selkänoja on varsin pystyssä asennossa. Minua ei ajoasento kiusannut, mutta olenkin Vesaa lyhyempi kuljettaja.

Mene ihmeessä itse koeajamaan Stilon Multi Wagon. Lyhyt koeajo ei kerro tietenkään mitään auton kestävyydestä. Luultavaa on, että farmari ei juurikaan eroa tavallisesta Stilosta.

Saksalaiset autolehdet ovat olleet yllättyneitä Stilo Multi Wagonista. Eihän se patrioottisten saksalaisten mielestä mikään Golf -farmari ole, mutta ylittää kuitenkin selvästi ne ennakko-odotukset, joita sikäläisellä lehdistöllä autodsta on ollut.

Jorma Viitanen farmareilla erityisesti ajeleva

Julkaistu: 30.8.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.