Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2322

Kysy autoista - kysymys 2322

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin joku aika sitten mersu 250 dieselin vm.86. nyt on tullut semmonen vika että auto ei aina sammu kunnolla. (jää vain vaikeasti turisemaan ja lopulta sammuu) Joskus joutuu väkisin vaihteella sammuttamaan. Osaisitko kertoa, mikähän lie vikana? kalliskin homma?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mersun vanhemmissa rivipumpuissa ei nykytapaan ole sammuttavaa solenoidiventtiiliä, homma hoidetaan alipainesylinterillä. Sen tarvitsema alipaine ohjataan virtalukon pohjassa olevalla venttiilillä alipainejärjestelmästä.

Yksi syy voi olla, että tämän järjestelmän letkut ovat alkaneet vuotaa, joten sylinteri ei jaksa vetää pysäytinvipua riittävän pitkälle. siksi sammuminen on vaikeaa. Pieni kumiletku ei ihmeitä maksa.

Toinen syyllinen voisi olla ruiskutuspumpun kalvosylinteri, sekin kuulemma vuotaa aika usein vanhoissa Mersuissa, ja silloinhan siitä on puhti poissa. KL-Varaosat Oy:n verkkokaupassa www.kl-varaosat.fi/ sammutinkalvo maksaa 29 euroa.

Kolmas mahdollinen ongelman syy voisi olla loppuun kulunut alipainepumppu. Sen kuluneisuuden huomaa kuulemma ensiksi juuri siitä, ettei sammutin toimi kunnolla. Vasta myöhemmin pumpun tehon heikkenemisen alkaa havaita jarrujen tehostuksen heikkenemisenä. Alipainepumppu maksaa samassa paikassa 205 euroa.

Julkaistu: 27.8.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.