Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2314

Kysymys:

Tilasin golf 1.6 16v:n. Samana iltana kaveri kertoi että kone vaatii 98e:tä (totta) eikä sekään toimi siinä kunnolla ja että koneessa ja sen ohjauselektroniikassa on vikoja ja että kone on osoittautunut huonoksi ja on siitä syystä poistumassa konsernin valikoimista. Nythän se on vain Golf/Borassa ja Seateissa. Esim. Golf V:ssa lienee vanha 75 kw:n kone. Tiedätkö asiasta mitään?

Näytä vastaus

Vastaus:

Golfin ja Boran automaattimalleissa taitaa olla se vanha kone, koska iskutilavuus on 1595 kuutiota, käsivaihteisissa se on 1598 kuutiota. Viitos-Golfin konepolitiikka selviää vähän yli viikon kuluttua Frankfurtin näyttelyssä, en ole vielä nähnyt koko autoa.

VW:n lehdistösivuilla kuitenkin kerrotaan, että uudessa mallissa tulevat aluksi olemaan bensiinimoottoreina 1,4-litrainen 55 kW tehoinen sekä uusi 1,6-litrainen FSI eli suorasuihkutuskone, jonka teho on 85 kW. Dieseleiksi tulevat ensi vaiheessa 1,9-litrainen TDI, 77 kW ja kaksilitrainen, 103 kW. Myöhemmässä vaiheessa mallistoon tulevat mm. 1,6-litrainen 75 kW tehoisena sekä 1,4- ja kakisilitraiset FSI-moottorit.

Tuntuu tietenkin oudolta, että valmistajalla on kaksi miltei saman kokoista moottoria ohjelmassaan. Todennäköisintä lienee, että molempien tilalle tulee jossain vaiheessa uusi moottori, jossa esimerkiksi jakopään käyttö hoidetaan nykyaikaisesti joko ketjulla tai hammaspyörillä.

Julkaistu: 25.8.2003