Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2295

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kun sinulle Ketonen ei tunnu mikään inhimillinen olevan vierasta, ei edes Fordin tyyppiviat, niin vastaa nyt tähänkin: Onko kutosmastaan kopioitu Mondeosta myös vetoakselin nivelten rakenne ja kenties muitakin riskirakenteita? Kysyin aiemminkin, liekkö kiireitä vai tyhmä kysymys, kun et vastannut, mutta asialla on ainakin minulle ihan oikeasti merkitystä, kun Fordistani aion eroon hankkiutua ja samaan suohon en enää haluaisi upota.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tämä kysymys on roikkunut selvittämättä, koska en ole päässyt kurkkaamaan Mazdan alle. Siihen ei vieläkään ole ilmaantunut tilaisuutta, mutta arvelisin kuitenkin, että Mazda hankkii tuollaiset osat japanilaisilta alihankkijoilta – eihän yksikään autotehdas tee niveliä itse. Näillä taas on vanhat ja omat rakenteensa, joissa ei ole ollut ongelmia.

Asia on helppo tutkia itsekin. Jos suojuskumin nivelen puoleinen pää on tasapaksu ja nivelen metallinen ulkopinta suora, rakenne on erilainen kuin Fordeissa, joissa ulkopinnassa on syvät akselin suuntaiset poimut ja suojuskumissa poimujen kohdalla paksunnokset.

Julkaistu: 18.8.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.