Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2286

Tapio Ketonen

Kysymys:

Oon ostamassa autoa ja kauppoja kiertänyt..mutta en tunne yhtään Toyota- miestä, joka osaisi sanoa suoraan, mitä eroa on 1.3 ja 1.6 moottorilla? Enemmän heppoja..heheh, mutta mitä muuta, kulutus hieman suurempi isommalla moottorilla??

Käväisin viikko sitten koeajamassa yhden Corollan, vm.94 ja oli todella upea koriltaan, ei yhtään ruosteenkukkaa, mutta auto tuntui ajaessa kuin kivireeltä.. onko ominaista ton vuosimallin Corolloille?Lisäksi tuntui, ettei jousitus/ iskarit oikeen pelanneet..muuten enemmän kuin unelma!

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei noilla mitään ratkaisevaa eroa ole. Vuosimallissa 1994 muistelisin, että molemmat moottorit ovat jo 16-venttiilisiä. Periaatteessa isomman moottorin kulutus voi olla hieman suurempi, käytännössä eroa voi olla hankala havaita.

1,3-litraisellakin pärjää oikein mainiosti, kunhan voimaa tarvittaessa antaa koneelle säälimättä kierroksia. Ohitukset pitää tehdä kolmosella ja niin edelleen. Moottori ei tästä mitenkään kärsi.

Toyotan jousitus ei ole turhan tanakka uutenakaan, joten yhdeksässä vuodessa tapahtuu varmasti jonkinlaista löystymistä ja iskarien vaimennustehon häipymistä. Kivireellä en ole ajanut, joten Corollan ajotuntuman kuvaus jää hieman epäselväksi.

Julkaistu: 15.8.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.