Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2285

Tapio Ketonen

Kysymys:

Milloin Mercedeksen E sarjassa on tehty suurempia mallimuutoksia? 124 kuulemma parempaa laatua, mutta ei liene enää valmistuksessa?Tämäntyyppistä mallistojen vaihtumistietoa on hyvin vaikea löytää ainakaan netistä. Monesti mallisarjan viimeisissä on lastentaudit karsiutuneet.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä Mersun mallimuutoksista on tietoa tyrkyllä vähän joka puolella. Mallisarja W124 esiteltiin talvella 1985. Vuonna 1990 tehdyssä faceliftissa ovien kumiset koristelistat muuttuivat koko ovien alaosan peittäviksi muovipaneeleiksi. Vuonna 1993 otettiin käyttöön mallinimitys E. Tuolloin keulan tähti siirtyi maskista konepellin maalatulle osalle.

W124 siirtyi historiaan vuonna 1995, jolloin markkinoille tuli W210, “Väyrynen”. Malliin ei tehty kovin selvästi näkyviä ulkoisia muutoksia, mutta tärkein uudistus tapahtui moottoripuolella, iänikuiset esikammiodieselit vaihtuivat yhteispaineruiskutuksella varustettuihin suoraruiskutteisiin turbodieseleihin.

Uusin versio E-luokasta on W211, joka tuli markkinoille viime vuonna.

Julkaistu: 15.8.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.