Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2273

Tapio Ketonen

Kysymys:

Millaisella vakavuudella on suhtauduttava auton huoltokirjassa mainittuihin suosituksiin / vaatimuksiin käyttää vain kyseisen automerkin alkuperäisosia mm. joitain suodattimia sekä jäähdytysnestettä? Takuuta autossani ei enää ole.

Entä kuinka tapahtuu polttoainesuodattimen vaihto ja voiko sen tehdä itse, kun huoltokirja suosittelee vaihtoa tehtäväksi merkkikorjaamolla polttoainejärjestelmässä esiintyvän paineen vuoksi? Primera -00

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyseessä on selvä kaupallinen propaganda, varaosa ei muutu sen paremmaksi, ostetan se sitten merkkiliikkeestä tai tarvikeliikkeestä. Osat saattavat molemmissa olla samat, usein jopa peräisin samasta tehtaasta.

Viisainta on kuitenkin ostaa osat vastuunsa tuntevasta varaosaliikkeestä. JOS jotakin sattuu ja vika todetaan johtuneeksi virheellisestä osasta, liike ja maahantuoja todennäköisesti korvaavat vahingon.

Olisin kyllä sitä mieltä, että vaikkei suodattimen vaihto olekaan kovin hankala tehtävä, se ehkä kannattanee jättää korjaamon tehtäväksi. Sen ei tarvitse olla merkkikorjaamo, riittää kun kyseessä on muuten osaava verstas. Kysyjä ei liene kovin harjaantunut tekemään korjauksia. Paineenalaisen bensiinin suihkuaminen huonosti kiinnitetystä liitoksesta ei ole kovin hauska juttu.

Julkaistu: 11.8.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.