Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 226

Kysymys:

Kerropa mikä dieselauto moottorin kestävyyden perusteella kannattaisi valita. Itsellä olisi lähinnä kiikarissa Volkkari ( TDI / PTDI ) ja Toyota ( D4D ). Olen itse kuullut huhuja Volkkarien konevaurioista jopa tyyppivikana. Toyotan D4D moottoreista en ole kuullut mitään, mutta niitä onkin liikenteessä varmaan paljon volkkareita vähemmän.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuota huhua VW:n konevaurioista en ole kuullut. Mistähän siinä oikein on kysymys? Tosin PDI-koneita on ollut markkinoilla vielä suhteellisen lyhyen aikaa, mutta kyllä vanhimmilla jo on ajettu aika paljon. Ilmeisesti käyttäjät ovat olleet täysin tyytyväisiä, koska kukaan ei ole kertonut meille ongelmista yhtään mitään. Kertokaapa jos tilanne on toinen! Volkkareissa ongelmat ovat tiettävästi liittyneet useimmiten muuhun tekniikkaan, eivät moottoreihin.

Toyotan Common rail -diesel on aika uusi tuote, mutta Toyota on kyllä perinteisesti tuonut moottorinsa markkinoille vasta perinpohjaisen testauksen jälkeen, joten ainakaan aiemmin niissä ei ole ilmennyt ongelmia. Mutta ehkä jo vuoden päästä olemme viisaampia.

Julkaistu: 20.8.2002