Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2256

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen ostamassa Yaris Versoa ja kun ei ole puolisoa jolta kysyä neuvoa ajattelin että Ketonen autat mielelläsi naisihmistä pähkinän ratkaisussa.(Vastuun kannan minä)Tarjolla olisi Yaris verso 1.5 sol-01,ilmastoituna ajettu 28.000km. ja aivan uusi Yaris Verso 1.5. Oleellinen ero lienee uuden hyväksi ABS-jarrut ja vain maskin ehostusta toki rattiohjain radioon. Mitä suosittelisit. Onko ABS:t kuinka tarpeelliset. Miten kun ajatellaan auton arvon alenemista. Muuten autot ovat väriltään jne…juuri sitä mitä ajattelen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jaa-a, kyllä joudut asian ratkaisemaankin ihan itse. ABS-jarrujen tarpeellisuudesta voi olla kahta mieltä. Jos olet hyvin kokenut kuljettaja, pärjäät kyllä ilmankin, mutta hyödylliset ne ovat aina. Mutta tämä kesä osoitti, etä hyödyllinen ja ennen kaikkea mukava on myös ilmastointi.

Arvon aleneminen riippuu tietenkin paljon siitä, miten pitkään ajat ko. autolla. Jos vaihdat autoa ensi vuonna, käytetty on edullisempi, koska aivan uutena hinta laskee hyvin nopeasti. Sitten tilanne vakiintuu. Jos ajat pitempään, ero lienee hyvin pieni. Jos vuotuinen ajomääräsi on vähäinen, silloin käytetty sopii mielestäni oikein hyvin. Tuo 28.000 on sen verran vähäinen ajomäärä, ettei auto juuri uutta häpeä sen paremmin sisältä, päältä kuin tekniikaltaankaan.

Se ilmastointi auttaa aika lailla myös auton myynnissä. Joten jos käytetty vaihtoehto osoittautuukin vähemmän miellyttäväksi, auton saanee aika mukavasti myydyksi. Ilmastoituja Yaris Versoja kun ei käytettyinä liene turhan usein myytävänä.

Julkaistu: 7.8.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.