Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2243

Tapio Ketonen

Kysymys:

Nyt kun kesä paahtaa kuumimmillaan ja ennätyshellelukema toisen perään rapsahtaa mittariin onkin oiva aika miettiä joskos hankkisi vanhaan autoon ilmastointilaitteen… Onko tämä kuinka helposti tehtävissä? Serkkuni on mekaanikko ja varmasti taitaisi homman ainoa vaan että mistä löytää vanhaan -90 vectraan ilmastointilaitteen.. Ja missä hinnoissa sellaiset jälkikäteenostettuina maksaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Melkeinpä suosittelisin luopumaan ajatuksesta. Jos Vectra on jo noinkin pitkään kulkenut ilman ilmastointia, niin eiköhän sillä auton loppuiänkin pärjää. A-mallin Vectroilla kun se loppuikäkään ei ruosteherkkyyden takia välttämättä enää ole kovin pitkä.

Asentamisessa on kuitenkin aika suuri työ, kojelaudan purkaminen ei ole kovin pieni homma. Ilmastointilaitteen löytäminen kohtuuhintaan lienee sekin aika haasteellinen homma. Niinpä koko hommalle tulee helposti hintaa siten, että auton hinta kaksinkertaistuu.

Ilmastoinnin asentamisen hinta vanhaan autoon vaihtelee aika laajasti, mutta karkea arvio on noin tuhannesta kahteen tuhanteen euroon, voi tulla kalliimmaksikin. Voisi olla viisaampaa ostaa sellainen nuorempi auto, jossa ilmastointi on jo valmiina.

Julkaistu: 1.8.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.