Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2241

Tapio Ketonen

Kysymys:

Paljonkohan saksalaisten merkkiliikkeiden www-sivuillaan esittämissä käytettyjen autojen hinnoissa on tinkivaraa? Meikäläisethän menevät ostoksille ilman vaihtoautoa ja maksavat käteisellä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Saksassa ollaan aika huonoja antamaan alennuksia. Itse asiassa maan laki kielsi antamasta muita kuin nimellisiä eli parin-kolmen prosentin alennuksia. Tuo Hitlerin aikana juutalaisia kaupustelijoita vastaan säädetty laki kumottiin vasta pari vuotta sitten, mutta yleiset kauppatavat eivät kovin nopeasti muutu.

Alennus on kuitenkin niin hyvä asia, vahän kuin lohikala, että sitä kannattaa pyytää, vaikkei saisikaan. Sitäpaitsi yksi hyvä perustekin alennukselle on: suomalainen ostaja tuskin tulee vaatimaan jonkun vian korjaamista takuuna. Ainakin riski tähän on aika lailla pienempi kuin saksalaisen ostajan ollessa asialla.

Julkaistu: 31.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.