Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2232

Kysy autoista - kysymys 2232

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve,vaihdetaanko ohjaustehostimen öljyjä missään huollossa auton elinkaaren aikana??Itselläni on Ford Mondeo-98 ja tämä asia kalvaa mieltä pitäisikö litkut vaihtaa vai ei?Ja jos pitää,onko tyhjennystä varten tietty paikka vai jostaan alhaalta letku tylysti irti?

Näytä vastaus

Vastaus:

Autonvalmistajat lähtevät siitä, että autojen oletettu käyttöikä on varsin lyhyt. Niinpä nykyisin huolto-ohjelmissa ei useinkaan ole määritelty vaihtovälejä vaihteiston ja vetopyörästön öljyille eikä ohjaustehostimen öljylle.

Suomessa autoja käytetään sen verran hankalissa oloissa ja pitkään, että ko. nesteiden vaihto edes muutaman vuoden välein olisi suotavaa. Tarvittavat nestemäärät ovat kovin pieniä, joten kustannuksetkin jäävät vähäisiksi. Kun meillä ainakin vielä tällä hetkellä auto posituu käytöstä vasta keskimäärin yli 18-vuotiaana, tuo aika on kyllä aivan liikaa, olkoonkin, että öljyt ovat hyvälaatuisia.

Tehostimen öljylle ei taida olla poistotulppaa, joten tuo letkun irrotus lienee aika hyvä keino.

Julkaistu: 29.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.