Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2224

Tapio Ketonen

Kysymys:

ostin opel astra 1.6i -93 äskettäin ja ajossa syttyi varoitusvalo jossa huutomerkki. Mitähän mahtanee tarkoittaa? Pikaista vastausta odottaen,t. anne

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei satu nyt olemaan Opelin käyttöohjekirjaa käsillä, mutta arvelisin, että kyseessä on jarrujärjestelmän varoitusvalo. Jarrunestemäärä voi olla sen verran vähäinen, että merkkivalo syttyy. Merkkivalon kytkin on yleensä uimurityyppinen ja sijoitettu jarrunestesäiliön täyttötulppaan. Jarrunestemäärä näkyy yleensä läpinäkyvästä säiliöstä, joskus rajat on merkitty myös säiliöön.

Jarrunesteen väheneminen on aina tutkimisen arvoinen asia. Jos pinta on laskenut vain vähän, se voi olla normaaliakin. Kun jarrupalat tai -hihnat kuluvat, työsylintereihin menee enemmän nestettä, ja se tietenkin tulee säiliöstä.

Kun autoon sitten aikanaan vaihdetaan jarrupalat, voi olla tarpeellista ottaa hieman jarrunestettä pois säiliöstä. Uusilla paloilla männät on työnnettävä sisään sylintereihin, ja jarrunestettä voi tällöin tulvia säiliöstä yli.

Julkaistu: 27.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.